Canadian pharmacy

Arkiv

Znark

Jag var iväg och träffade gammelgamla kollegor häromdagen. Fick bland annat veta att det ju var helt onödigt att hålla på med bokstäver och siffror för Tage eftersom skolan inte har resurser att sätta in för de extra begåvade så han skulle bara ha långtråkigt på lektionerna och bli stökig. Av samma person fick jag också frågan “men varför vill ett förlag ens ge ut er föräldrabok, det är ju inte direkt som om ni kommit upp med en ny bokidé”.

Alltså.

Dock att jag tycker att den första frågan är intressant, pga hade nämligen själv egen lärare under de första fyra skolåren och sedan fick jag ofta jobba med andra saker i grupp om tre med två andra killar som också låg långt fram under de resterande två mellanstadieåren. I högstadiet var skillnaderna lite mer utjämnade och så fanns det ju allmänna och särskilda grupper.

Jag kan tänka mig att det inte riktigt finns samma resurser att tillgå idag. Men jag hade också en mamma som stimulerade min utveckling rätt rejält hemmavid. Vi gjorde övningar, jag fick hennes gamla skolböcker och jag lärde mig och utvecklades helt fenomenalt på egen hand och kan inte minnas att jag störde de lektioner jag hade gemensamt med klassen något särdeles. Jag läste böcker när jag inte fick jobba för långt fram för läraren.

Jag har ingen aning om Tage kommer att vara långt fram kunskapsmässigt när han börjar skolan om fem år. Men han gillar siffror, bokstäver och teknik (knappar som gör att saker händer) väldigt mycket just nu. Han tycker om att lära sig saker, han tycker om att räkna, han älskar att hålla på med bokstäver, både i böcker, på datorn och på iPaden. Jag tänker inte hålla tillbaka på det av en sådan dum anledning. “tänk på att inte stimulera ditt barns utveckling för mycket, det bästa är om han är precis som alla andra”. Sedan kan han ju faktiskt också bli som D, som inte kunde läsa när han började skolan pga tyckte det var “onödigt”. Det var inte förrän han var i tioårsåldern som han drog igång ordentligt. Om Tage tycker att det är kul och vill hålla på, så får han göra det. Om inte, så tänker jag inte tvinga honom.

Enkelt.

Det där med bokidén tänker jag inte ens kommentera. För, det kan ju faktiskt vara så enkelt som att det vi skrivit är bra? Det är inte som om det bara ges ut en enda deckarserie i det här landet pga man får bara ha en enda författare i varje genre och bokidé.

 

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing