Canadian pharmacy

Arkiv

Berätta mer!

Jag har skrivit om det förr. Att vi sjunger för Tage varje kväll. Fem sånger. Ibland har det behövts en halv, oftast två och vissa stökiga kvällar har vi dragit oss igenom repertoaren flera gånger.

Men nu är Tage stor. De senaste veckorna har han istället för sång velat att jag ska berätta om när han föddes. Jag började med den här berättelsen någon gång när jag behövde hålla honom lugn och stilla av någon anledning och han har verkligen fastnat. Och hans berättelse är ändå lite hemsk – jag berättar om hur doktorn skär ett hål i mammas mage (och kikar in och där ligger Tage och väntar på att bli utlyft) och att mamma var rädd och ledsen men att det gick över sen. Att han inte ville äta och fick en slang ner i magen. Och så vidare. Hela berättelsen brukar sluta med att vi blir utskrivna från sjukhuset och kommer hem till lägenheten på Rådmansgatan, en lägenhet som består av 100 flyttkartonger och 20 svarta sopsäckar fyllda med grejor.

Tage älskar detta. Och faktiskt gör vi det med. Vi brukar ligga alla tre i mörkret och så berättar vi vuxna växelvis vad som hände – vi har lite olika minnen och framförallt var vi med och gjorde lite olika saker med honom – och varje gång vi slutar säger Tage sömnigt mer, berätta mer. Min favoritdel är den om hur vi möblerade om inne på vårt rum så att Tages säng hamnade mittemellan föräldrarnas (istället för vid sidan om mamman som brukligt är) och att vi då kunde ligga och sova och hålla varandra i händerna alla tre. Mamma hålla handen och pappa hålla handen säger Tage och så håller vi varandra i händerna precis som då för två år sedan. Tage tycker mest om när vi räknar fingrar och tår precis som pappan gjorde när han kommit ut.

Det är helt enkelt bästa godnattmyset!

Men också ett tecken på att det kanske snart är dags att börja läsa ordentliga sagor för honom om kvällarna. Det ser jag fram emot. Jag är betydligt mycket bättre på att läsa än på att sjunga.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing