Canadian pharmacy

Arkiv

Skador

Skadat barn! Mamman är i upplösningstillstånd. På riktigt, båda sakerna. Igår blev Tage påkörd av en trehjuling på dagis. Där gick han i godan ro och bar på en hink när en trehjuling mejade ner honom bakifrån. Drama, blod, tårar och en tand som spruckit i tusen bitar. För att inte tala om världens största fläskläpp.

Tanden var olagbar så det fick bli lugnande och en himla procedur för att få ut den. Vi var på Eastmaninstitutet i morse, satt där med en vinglig och trött och ledsen son i min famn och vaggade. Han var ledsen och hade ont och var arg.

Det är så hemskt! Är ej gjord för denna typ av skador.

Dock att han var väldigt duktig hela tiden i tandläkarstolen. Inget krångel. Snyftade till vid några tillfällen när de lade bedövning men mest var han väldigt stoisk. Jobbigast var det före och sen efteråt. Han är nog väldigt hungrig, har inte fått äta idag. Och måste kollas så att han inte får några biverkningar av det där lugnande medlet han fick.

Nu är han tandlös ett par år framåt, tills den nya tanden vuxit ut.

Jag är helt utpumpad. Alltså, helt. Kan inte fatta att mamma och pappa pallade med att jag skadade mig mer eller mindre allvarligt ett par gånger per år fram tills att jag var typ 12 då jag hade min näst sista hjärnskakning (den sista hade jag när jag dunkade huvudet i vindrutan när vi var med om en bilolycka på väg till ett kundbesök, men då var jag ju typ 27).

Om Tage blir likadan kommer jag att ha dött i en hjärtattack långt innan hans 12-årsdag.

2 comments to Skador

  • Jäklar!

    Och visst, mammahjärtat GÅR SÖNDER. Man vill ju bara skydda tills dom typ går pension.

    Min snart 18-åring hade en tand som växte i gommen när han var 10 år, den opererades bort på Eastman. Grejen var att han vägrade, på riktigt vägrade, ta den lugnande “saften”. Han ville ha kontroll på sin egen kropp (samma inställning idag, yay!), så han opererades utan lugnande, dom skar upp en lucka i hans gomm och vred bort tanden och sydde igen och jag fick inte vara med. DET var trauma. För mig. :)

  • Åh herregud, stackars Tage och stackars mamman! Hoppas det läker ihop snabbt och att han inte vandrar i dina fotspår (just vad olyckor anbelangar alltså)!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WP-SpamFree by Pole Position Marketing